Erdei gyümölcsös csokitorta
Hozzávalók
Erdei gyümölcsös csokitorta
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A csokit gőz fölött felolvasztjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, száruktól megtisztítjuk.
Elkészítés
A kikent, lisztezett formába egyformán elosztva előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük (fogpiszkáló próba). Ha megsült, sütőrácsra tesszük hűlni.
A krémhez a zselatint az előírás szerint elkészítjük, a tejszínt habbá verjük, a joghurthoz adjuk, majd a zselatint és a gyümölcsöket is belevegyítjük.
A tortaformában állítjuk össze a tortát.
A piskótát lapjába három részre vágjuk. A krém felét az alsó lapra simítjuk, rátesszük a második lapot, a krém másik felét és a harmadik lapot is ráhelyezzük.
Tetejére a tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük, a gyümölcsökkel a torta tetejét megszórjuk, és a zselét rákanalazzuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a tortaformát és tejszínhabbal bevonjuk az oldalát.
Tálalás
Tárolás
Erdei gyümölcsös csokitorta
Hozzávalók
Erdei gyümölcsös csokitorta
Töltelék:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A csokit gőz fölött felolvasztjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, száruktól megtisztítjuk.
Elkészítés
A kikent, lisztezett formába egyformán elosztva előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük (fogpiszkáló próba). Ha megsült, sütőrácsra tesszük hűlni.
A krémhez a zselatint az előírás szerint elkészítjük, a tejszínt habbá verjük, a joghurthoz adjuk, majd a zselatint és a gyümölcsöket is belevegyítjük.
A tortaformában állítjuk össze a tortát.
A piskótát lapjába három részre vágjuk. A krém felét az alsó lapra simítjuk, rátesszük a második lapot, a krém másik felét és a harmadik lapot is ráhelyezzük.
Tetejére a tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük, a gyümölcsökkel a torta tetejét megszórjuk, és a zselét rákanalazzuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a tortaformát és tejszínhabbal bevonjuk az oldalát.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?