Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas kalács (kenyérsütőgépben sütve)

3 db tojás (felkeverve)
120 g vaj (puha)
100 ml tej
csipet só
240 g liszt (kelt tésztás, lehet sima is)
2 ek. fahéj
240 g rétes liszt
20 g friss élesztő
6 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat habosra keverjük, a vajat felpuhítjuk.

Elkészítés

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében belerakjuk a kenyérsütőgépbe és elindítjuk az édes programot. Nálam ez 3 ó 22 perc.(6-os program)

Tálalás

Kb. 6 adag.

Alternatív elkészítés

Egy marék mazsolát is tehetünk a gépbe sípoláskor.
Rendes sütőben is meg lehet sütni.
Fahéjas kalács  (kenyérsütőgépben sütve)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!