Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas kalács (kenyérsütőgépben sütve)

3 db tojás (felkeverve)
120 g vaj (puha)
100 ml tej
csipet só
240 g liszt (kelt tésztás, lehet sima is)
2 ek. fahéj
240 g rétes liszt
20 g friss élesztő
6 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat habosra keverjük, a vajat felpuhítjuk.

Elkészítés

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében belerakjuk a kenyérsütőgépbe és elindítjuk az édes programot. Nálam ez 3 ó 22 perc.(6-os program)

Tálalás

Kb. 6 adag.

Alternatív elkészítés

Egy marék mazsolát is tehetünk a gépbe sípoláskor.
Rendes sütőben is meg lehet sütni.
Fahéjas kalács  (kenyérsütőgépben sütve)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!