
Fahéjas koszorú


Hozzávalók
Fahéjas koszorú
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Fahéjas koszorú
Hozzávalók
Fahéjas koszorú
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?