Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas koszorú

25 dkg liszt
pici só
1/2 ek. méz
1,5 dl langyos víz

Töltelék:

3 dkg vaj
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, majd a liszthez és sóhoz adjuk. Összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük.
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.

Tálalás

Ez egy közepes méretű koszorú, 12-13 szeletke.

Tárolás

Tárolásig sajnos nem jutott el. :)

Alternatív elkészítés

Nagyon egyszerű, először számomra is bonyolultnak tűnt a formázás miatt is, és mert még kelt tésztát nem csináltam egyedül. És egyszerűen isteni finom, eddig kétszer készítettem. A recept a netről van, nem saját.
Fahéjas koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!