
Fahéjas pálmalevél


Hozzávalók
Fahéjas pálmalevél
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott margarint és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük (a közepén érjen össze 2. fotó), majd lefedve, kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket margarinnal kikent tepsibe fektetjük (3. fotó) és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés





Fahéjas pálmalevél
Hozzávalók
Fahéjas pálmalevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott margarint és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük (a közepén érjen össze 2. fotó), majd lefedve, kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket margarinnal kikent tepsibe fektetjük (3. fotó) és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés




Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?