Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas pálmalevél

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas pálmalevél

20 dkg vajas-leveles tészta
2 dkg porcukor
4 dkg nádcukor
1 kk. fahéj
2 dkg vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha mirelit a leveles tészta, akkor szobahőmérsékleten felengedjük. A sütőt 190-200 'C melegítjük.

Elkészítés

A fahéjat és a kétfajta cukrot összekeverjük, a margarint megolvasztjuk.
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott margarint és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük (a közepén érjen össze 2. fotó), majd lefedve, kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket margarinnal kikent tepsibe fektetjük (3. fotó) és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Kb. 16-20 db

Alternatív elkészítés

Kókuszosan, kakaósan és vaníliásan is nagyon finom, tea vagy kávé mellé kínálhatjuk.
Fahéjas pálmalevél Fahéjas pálmalevél Fahéjas pálmalevél Fahéjas pálmalevél

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!