Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánkgolyócskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

30 dkg liszt:

csipet só
1 db tojás
4 ek. cukor
1 ek. vanília aroma
1 dl tej
6 dkg puha vaj
5 dl olaj a sütéshez
2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
2 ek. porcukor (plusz 1 tk. fahéj keverve a szóráshoz.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítése:

A tészta összetevőit, egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta. Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk (gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva. Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat, de már közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük, majd itatós papírra szedjük. Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszing zsákból, vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.

Alternatív elkészítés

1 kis flakon csőrös,amivel megtöltjük a fánkokat

Személyes megjegyzés

Annyira cukik ezek a fánkocskák, már régóta szemezgettem velük. Valahol láttam őket, és nagyon megtetszettek. Most végre kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.
Fánkgolyócskák Fánkgolyócskák Fánkgolyócskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!