Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ferdinánd tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

3 tojássárgája
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl olaj
kevés cukor
30 dkg liszt
2 evőkanál rumaroma

A töltelékhez:

10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 dkg őrölt mandula
3 dkg barna nádcukor

A bevonathoz:

1 dl meleg tej
2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szilikonnal bélelt tepsi.

Elkészítés

Az élesztőt 3-4 evőkanál langyos tejben feloldott 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, a 3 tojássárgával, pici sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk, jól összedolgozzuk a vaníliás cukorral, és az aromával. Beledagasztjuk az olajat és langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk és rákenjük a 10 dkg vaj és 2 evőkanál porcukor habos keverékét. Megszórjuk a fele mennyiségű darált mandulával, majd feltekerjük, mint a bejglit és kétujjnyi darabokra vágjuk. Az így kapott csigákat vágott felületükkel lefelé, egy szilikonos lappal bélelt tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe téve félig megsütjük. Ekkor a csigákat a meleg tejben feloldott cukorral, szilikonecsettel megkenjük minden oldalról, és a maradék mandulával megszórjuk mindegyik tetejét. Ezután készre sütjük.

Tálalás

12 db.

Tárolás

Letakarva 1-2 nap, mikróban fel lehet melegíteni.
Ferdinánd tekercs Ferdinánd tekercs Ferdinánd tekercs Ferdinánd tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!