
Foszlós fonott kalács


Hozzávalók
Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.



Foszlós fonott kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?