Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
2 dkg élesztő
12 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
csipet só

Kenéshez:

kissé felvert tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk. A tojást, a cukrot, a tejet összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Elkészítés

A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepében mélyedést alakítunk ki, és beleöntjük a cukros-vajas-tojásos tejet és a megkelt élesztős tejet is. Alaposan összegyúrjuk, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vaj másik felét is. Az így kapott tésztát letakarjuk, és körülbelül két órát kelesztjük.
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Én ebből az adagból kettő kisebbet szoktam készíteni.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom reggelire vajjal vagy valamilyen finom házi lekvárral megkenve.
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!