Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors meggyes-grízes rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors meggyes-grízes rétes

A receptben a joghurtos pohár szolgál mértékegységül.
2 csomag hűtött, friss Réteslap (6 db-os)
3 tojás
1,5 pohár cukor
2 pohár natúr joghurt 2dl-es
1 pohár étolaj
1 és 2/3 pohár gríz
1,5 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet csak lecsepegtetjük, nem kell kicsavarni, a levére nem lesz szükség.

Elkészítés

A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.
Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 9 lapból, ugyanígy eljárva még 3 rétest tekerek.
A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a négy rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.
180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).

Tálalás

Porcukorral szórjuk

Alternatív elkészítés

Tipp: Én már készítettem túróval, mákkal, almával is. Nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.
Gyors meggyes-grízes rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!