
Gyors, sajtos rúd


Hozzávalók
Gyors, sajtos rúd
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük: alul-felül (nem légkeveréses) fokozaton 220°C-ra.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítés
Ízlés szerint 3-5 cm hosszú rudacskákra vágjuk, derelye szaggatóval cakkos lesz a szélük, de egy pizza szeletelő is megteszi.
A rudacskákat a tepsibe tesszük, a tetejüket egy tojássárgájával megkenjük, sajttal (reszelt trappista vagy füstölt) megszórjuk.
Forró sütőben, középen, 12-14 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szórhatunk rá szezámmagot is sajt helyett.


Gyors, sajtos rúd
Hozzávalók
Gyors, sajtos rúd
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük: alul-felül (nem légkeveréses) fokozaton 220°C-ra.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítés
Ízlés szerint 3-5 cm hosszú rudacskákra vágjuk, derelye szaggatóval cakkos lesz a szélük, de egy pizza szeletelő is megteszi.
A rudacskákat a tepsibe tesszük, a tetejüket egy tojássárgájával megkenjük, sajttal (reszelt trappista vagy füstölt) megszórjuk.
Forró sütőben, középen, 12-14 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szórhatunk rá szezámmagot is sajt helyett.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?