Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors, sajtos rúd

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors, sajtos rúd

1 csomag fagyasztott leveles tészta (500 g)
1 tojássárgája
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten vagy mikrohullámú sütő kiolvasztó fokozatán felengedjük.

A sütőt előmelegítjük: alul-felül (nem légkeveréses) fokozaton 220°C-ra.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés

A felengedett levelestésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-5 mm vastagságúra, a tészta sütés közben fel fog emelkedni.

Ízlés szerint 3-5 cm hosszú rudacskákra vágjuk, derelye szaggatóval cakkos lesz a szélük, de egy pizza szeletelő is megteszi.

A rudacskákat a tepsibe tesszük, a tetejüket egy tojássárgájával megkenjük, sajttal (reszelt trappista vagy füstölt) megszórjuk.

Forró sütőben, középen, 12-14 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.

Tálalás

30-40 db sajtos rúd lesz belőle.

Tárolás

Max. 30 perc (ezalatt az idő alatt elkapkodják).

Alternatív elkészítés

A füstölt sajt gyorsabban megpirul, mint a trappista, így ennek a változatnak pirultabb lesz a teteje.
Szórhatunk rá szezámmagot is sajt helyett.
Gyors, sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!