Gyors sajtos stangli
Hozzávalók
Gyors sajtos stangli
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg trappista (Edami vagy Gouda sajt)
2-3 kis evőkanál tejföl
só
Kenéshez:
tojás
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a margarinnal és kb. 20 dkg reszelt sajttal, a tejföllel jól összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Kb. 1/2 cm magasságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt maradékát és derelyemetszővel 1 cm-es rudakat vágunk. Előmelegített 170 fokos villanysütőben aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel leitatjuk az aljáról. Jó étvágyat!
Kb. 1/2 cm magasságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt maradékát és derelyemetszővel 1 cm-es rudakat vágunk. Előmelegített 170 fokos villanysütőben aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel leitatjuk az aljáról. Jó étvágyat!
Tálalás
Kis tálnyi lesz belőle.
Tárolás
Jól tárolható pár napig (szellős dobozban).
Alternatív elkészítés
Bármikor elkészíthető, tálalható.
Kedvencnek jelölöm
Gyors sajtos stangli
Hozzávalók
Gyors sajtos stangli
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg trappista (Edami vagy Gouda sajt)
2-3 kis evőkanál tejföl
só
Kenéshez:
tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a margarinnal és kb. 20 dkg reszelt sajttal, a tejföllel jól összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Kb. 1/2 cm magasságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt maradékát és derelyemetszővel 1 cm-es rudakat vágunk. Előmelegített 170 fokos villanysütőben aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel leitatjuk az aljáról. Jó étvágyat!
Kb. 1/2 cm magasságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt maradékát és derelyemetszővel 1 cm-es rudakat vágunk. Előmelegített 170 fokos villanysütőben aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel leitatjuk az aljáról. Jó étvágyat!
Tálalás
Kis tálnyi lesz belőle.
Tárolás
Jól tárolható pár napig (szellős dobozban).
Alternatív elkészítés
Bármikor elkészíthető, tálalható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?