Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors sajtos stangli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors sajtos stangli

25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg trappista (Edami vagy Gouda sajt)
2-3 kis evőkanál tejföl

Kenéshez:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a margarinnal és kb. 20 dkg reszelt sajttal, a tejföllel jól összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Kb. 1/2 cm magasságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt maradékát és derelyemetszővel 1 cm-es rudakat vágunk. Előmelegített 170 fokos villanysütőben aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel leitatjuk az aljáról. Jó étvágyat!

Tálalás

Kis tálnyi lesz belőle.

Tárolás

Jól tárolható pár napig (szellős dobozban).

Alternatív elkészítés

Bármikor elkészíthető, tálalható.
Gyors sajtos stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!