Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors somlói galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt

Habhoz:

1 doboz Meggle cukrászhab (nagy)
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótatésztát a szokásos módon kikeverjük, kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport teszünk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. Először a sárga tésztamasszát öntjük bele, majd márványosan ráöntjük a kakaósat. Megsütjük és ha kihűlt egy tálba darabokra szaggatjuk. Erre jön az elkészített krém. A pudingokat elkészítjük, annyi tejjel főzzük fel, hogy ne legyen túl kemény a pudingunk. A tésztára a vaníliás és a kakaós pudingot ráöntjük. Készítünk rá habot, a hideg tejszínt felverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot és a habfixálót. A sütink tetejére kanalazzuk.

Alternatív elkészítés

Meglocsolhatjuk a piskótát egy kis rummal, szórhatunk bele mazsolát is ízlés szerint.
Gyors somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!