Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors somlói galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt

Habhoz:

1 doboz Meggle cukrászhab (nagy)
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótatésztát a szokásos módon kikeverjük, kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport teszünk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. Először a sárga tésztamasszát öntjük bele, majd márványosan ráöntjük a kakaósat. Megsütjük és ha kihűlt egy tálba darabokra szaggatjuk. Erre jön az elkészített krém. A pudingokat elkészítjük, annyi tejjel főzzük fel, hogy ne legyen túl kemény a pudingunk. A tésztára a vaníliás és a kakaós pudingot ráöntjük. Készítünk rá habot, a hideg tejszínt felverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot és a habfixálót. A sütink tetejére kanalazzuk.

Alternatív elkészítés

Meglocsolhatjuk a piskótát egy kis rummal, szórhatunk bele mazsolát is ízlés szerint.
Gyors somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!