Gyümölcsös koszorú
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
A töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor felfutott az élesztő a többi hozzávalóval bedagasztom, és jól kidolgozom.
Duplájára kelesztem.
Kelesztés után lisztezett deszkára öntöm, és még egyszer átgyúrom és 5-10 percet letakarva pihentetem.
Közben a szilvákat és az almát apróra összevágom.
A tejfölbe egy kanál cukrot teszek, és a tojássárgájával kikeverem, hozzáadom az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat.
Pihentetés után a tésztát téglalap alakúra kinyújtom.
Olajjal vékonyan lekenem a kinyújtott tésztát, a gyümölcsös töltelékkel megszórom és feltekerem, mint a roládokat.
Amikor feltekertem tetszés szerinti szeleteket én 2 centiseket vágtam.
Sütőpapíros sütőlapra teszem, a tetejét tojással megkenem.
180 fokon szép pirosra megsütöm.
Gyümölcsös koszorú
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
A töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor felfutott az élesztő a többi hozzávalóval bedagasztom, és jól kidolgozom.
Duplájára kelesztem.
Kelesztés után lisztezett deszkára öntöm, és még egyszer átgyúrom és 5-10 percet letakarva pihentetem.
Közben a szilvákat és az almát apróra összevágom.
A tejfölbe egy kanál cukrot teszek, és a tojássárgájával kikeverem, hozzáadom az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat.
Pihentetés után a tésztát téglalap alakúra kinyújtom.
Olajjal vékonyan lekenem a kinyújtott tésztát, a gyümölcsös töltelékkel megszórom és feltekerem, mint a roládokat.
Amikor feltekertem tetszés szerinti szeleteket én 2 centiseket vágtam.
Sütőpapíros sütőlapra teszem, a tetejét tojással megkenem.
180 fokon szép pirosra megsütöm.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?