Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

70 dkg liszt
2 egész tojás
4,5 dl tej
2 kanál cukor
5 dkg élesztő
10 dkg Rama (olvasztott, nem forró)

A töltelék:

50 dkg szilva (kockákra vágva)
2 darab alma (kis kockákra vágva)
10 dkg darabolt dió
1 tojássárgája
1 tojás a kenéshez
1,5 dl tejföl
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 deci langyos tejjel felfuttatom.
Amikor felfutott az élesztő a többi hozzávalóval bedagasztom, és jól kidolgozom.
Duplájára kelesztem.
Kelesztés után lisztezett deszkára öntöm, és még egyszer átgyúrom és 5-10 percet letakarva pihentetem.
Közben a szilvákat és az almát apróra összevágom.
A tejfölbe egy kanál cukrot teszek, és a tojássárgájával kikeverem, hozzáadom az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat.
Pihentetés után a tésztát téglalap alakúra kinyújtom.
Olajjal vékonyan lekenem a kinyújtott tésztát, a gyümölcsös töltelékkel megszórom és feltekerem, mint a roládokat.
Amikor feltekertem tetszés szerinti szeleteket én 2 centiseket vágtam.
Sütőpapíros sütőlapra teszem, a tetejét tojással megkenem.
180 fokon szép pirosra megsütöm.
Gyümölcsös koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!