Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos-csokis roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos-csokis roló

1 csomag levelestészta

Töltelék:

4 ek cukor
3 dl tej
4 dl tejszín
pici rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vegyük elő a fagyasztott levelestésztát, hogy ki tudjon engedni.

Elkészítés

A fagyasztott leveles tésztát, miután kiengedett, késfok vékonyra nyújtom, és kb. 2 cm széles csíkokra vágom pizza szeletelővel (lehet késsel is, vagy derelyemetszővel). Feltekerem a rolóformákra és forró sütőben világosra kisütöm. Miután kihűlt, leszedem a formákról, és megtöltöm a pudingos-tejszínes krémmel, végül olvasztott csokival díszítem.
Töltelék:
Sűrű pudingot főzök, ízesítem rumaromával, hagyom kihűlni, néhányszor megkeverem, végül elkeverem a felvert tejszínnel.
Nagyon gyorsan elkészül, akár váratlan vendégek érkezésekor is megsüthetjük!

Tálalás

Egy nagy tálcányi sütemény lesz belőle!

Tárolás

Előre is kisüthetjük a rolókat, hogy csak tölteni kelljen őket.

Alternatív elkészítés

Másféle krémmel is készíthetjük, pl.: vaníliás, gesztenyés, gyümölcsös, túrós, stb.! Sőt, sós töltelékkel is megtölthetjük a rolókat, pl. sajtos, körözöttes, sonkás, kolbászos, stb.
Habos-csokis roló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!