Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos-túrós süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
pici só

Túrótöltelék:

1 kg túró
10 dkg cukor
1 tojás

Tetejére:

5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pici ecet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kb. 20×35-ös tepsit kikenünk, kilisztezünk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi méretűre kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe és pár perc alatt elősütjük. A túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és tojást, majd az elősütött tésztára borítjuk és elegyengetjük. A tojásfehérjét a porcukorral és ecettel kemény habbá verjük és a túrótöltelékre csíkokat nyomunk belőle, hogy az egészet befedje. Addig sütjük közepes lángon, míg a hab barnulni kezd.
Habos-túrós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!