Habroló
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Vaníliás tejszínhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Habroló
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?