Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hájas

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hájas

0,5 kg liszt
30 dkg háj
4 dkg zsír
1 tojás
3 ek. ecet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, zsírral, tojással, ecettel, vízzel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. 3-szor kinyújtom, 3-szor megkenem hájjal. Minden nyújtás után minimum fél órát pihentetni kell. Hajtani mindig egyformán: pl felülről le, alulról föl, és balról jobbra stb! Majd kinyújt 5-6 mm-re és éles késsel kockákra vágom! Kést érdemes megmelegíteni, mert úgy könnyebben lehet vágni a tésztát! Sütésálló lekvárral töltöm, de legfinomabb a házi szilvalekvár! Én s.baracklekvárral készítettem.

Tárolás

hideg helyen pár nap eltelte után is isteni!
Hájas Hájas Hájas

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!