Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Háromszög pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Háromszög pogácsa

80 dkg liszt
1 db élesztő
0,5 liter tej
cukor
3 db tojássárgája
1 db margarin
1 ek. só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (kicsit megmelegítjük a tejet, és teszünk bele egy kiskanál cukrot), hozzáöntjük a liszthez, amelyben elkevertünk egy kevés sót, és sima tésztát gyúrunk belőle.
A margarint kikeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgákat.
A tésztát 5 egyenlő részre vágjuk. A cipókat egyenként kisodorjuk, jó vékonyra, és megkenjük a tojásos margarinnal.
Feltekerjük a tésztát, kicsit lelapítjuk, és késsel háromszög alakban felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és kelesztés nélkül, 200 fokon megsütjük.

Tálalás

Kb. 2 gáztepsi mennyiség
Háromszög pogácsa Háromszög pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!