Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi zselés szaloncukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi zselés szaloncukor

270 ml narancslé
30 g méz
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
1 tábla 50% feletti kakaó tartalmú csokoládé
1 kicsi tábla tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A narancslevet a mézzel felforraljuk, beletesszük a zselatint, habverővel összekeverjük, 3 percig forraljuk. Akinek van, szaloncukorformába tesszük, de jégkocka tartóba is tehetjük. Nekem ezek közül egy sincsen így simán tepsibe terítettem, és hagytam, hogy összeálljon. Kb. 1 óra alatt kész is lett.
A csokoládékat gőz fölött megolvasztjuk, ha már a háromnegyede felolvadt, akkor levehetjük, és kevergetve a maradék is fel fog olvadni.
Természetesen, ha meleg, akkor várjunk vele, amíg lehűl, különben felolvassza a zselét. Majd egyesével mártsuk bele simán villával és tegyük sütőpapírra száradni.

Tárolás

Fémdobozban.
Házi zselés szaloncukor Házi zselés szaloncukor Házi zselés szaloncukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!