Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hipergyors meggyes rétes levelestésztából

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hipergyors meggyes rétes levelestésztából

1 üveg magozott meggy befőtt
fahéj
zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A levelestésztát használat előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből.

Elkészítés

A kitekert levelestésztát zsemlemorzsával meghintjük. A tészta közepére halmozzuk a jól lecsöpögtetett meggyeket. Megszórjuk fahéjjal. A tészta szélét olvasztott vajjal megkenjük, majd a tésztát behajtjuk./feltekerjük. Megkenjük a tetejét is vajjal, megszúrkáljuk villával.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb. 20-30 perc alatt.

Tálalás

1 rúd lesz belőle. Porcukorral tálalhatjuk.

Tárolás

Azonnal elfogy, képtelenség tárolni. De ha mégis, én hűtőbe tenném.

Alternatív elkészítés

Készíthetjük friss vagy fagyasztott meggyel is, de akkor a fahéjat keverjük el cukorral és azzal szórjuk meg a meggyet.
A képen látható rétes túrós-meggyes tölteléket kapott (egyszerűen egymásra tettem a kétféle tölteléket és megsütöttem). Túrós töltelék receptet is töltöttem fel, nálam megtaláljátok. :-)
Hipergyors meggyes rétes levelestésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!