Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hipergyors túrós rétes levelestésztából

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hipergyors túrós rétes levelestésztából

50 dkg túró
4 ek. cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
mazsola
kevés olvasztott vaj a tetejére, tészta szélére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A leveles tésztát használat előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből.

Elkészítés

A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojást és mazsolát összekeverjük. A kitekert levelestészta közepére halmozzuk az előzőeket. A tészta szélét olvasztott vajjal megkenjük, majd a tésztát behajtjuk./feltekerjük. Megkenjük a tetejét is vajjal, megszurkáljuk villával.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb. 20-30 perc alatt.

Tálalás

1 rúd lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Friss, hűtőpultban található, nyújtott és konyhakész leveles tésztából sütöttem.
Hipergyors túrós rétes levelestésztából

Hozzászólások

D
Demjanovich Lenke
Dátum 2024. April. 21. 01:25
Tisztelt receptíró! Hova lett a puding??? Jobban figyeljen oda arra amit közread! Kipróbálta már egyáltalán?
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. April. 22. 08:04
Kedves Lenke! A receptet, nagyon régen, egy kedves olvasónk küldte, aki sajnálatos módon kifelejtette az elkészítésnél a pudingot, amit feltehetően a túró töltelékhez kell keverni. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!