Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál langyos víz
25 dkg liszt

Krém:

500 ml tej
3 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
0,5 dl rum
25 dkg vaj
25 dkg porcukor

Bevonáshoz:

10 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:

A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra verem. Hozzáadom a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verem és beleforgatom kézi habverővel lazán a masszába. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütőrácson hagyom hűlni.

Krém:

A tejet a liszttel és keményítővel, vanília cukorral sűrűre főzöm.
A vajat a cukorral jó habosra verem, majd hozzáadom a főzött kihűlt krémet. Végül belekeverem a rumot vagy aromát /ha gyerekek is esznek belőle/.

Labdák készítése:

A tésztát, ha szép magas lett, akkor kettévágom és egy 4 cm átmérőjű pogácsa- szaggatóval kiszaggatom. A maradék tésztát egy tálban félreteszem.
A krémmel a pogácsákat megtöltöm és külsejét is bekenem, beleforgatom a kókuszba. A tetejére felolvasztott csokoládét csurgatok.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom 65 -70 db lesz belőle.

Személyes megjegyzés

Szeretem készíteni, mert nagyon szereti mindenki. A tészta maradékot kiválóan fel lehet használni, így mindjárt egy sütéssel kétféle süteményünk lesz.
Hólabda Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
73 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!