Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás
400 g porcukor
250 g sima liszt
8 ek. forró víz

Krém:

5 dl tej
150 g porcukor
250 g vaj

Oldalára:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Krém elkészítése:
A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk.
Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
Összeállítás:
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.
Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!