
Hólabda


Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Oldalára:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Krém elkészítése:
A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk.
Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
Összeállítás:
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.


Hólabda
Hozzávalók
Oldalára:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Krém elkészítése:
A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk.
Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
Összeállítás:
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?