Húsvéti cipó
Hozzávalók
Húsvéti cipó
Elkészítés
Elkészítés
A liszteket és a búzacsírát a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kidagasztjuk a tésztát. Hagyjuk fél órát kelni, majd átgyúrjuk, és kerek cipóvá formázzuk (egy kis tésztát előtte félreteszünk, ezzel díszítjük a tetejét fonattal, virággal vagy levelekkel)
Lisztezett tepsin hagyjuk 50 percet kelni, lehet jénaiban is sütni, ekkor jobban megtartja a formáját. Vízzel lekenjük a tetejét és a végén mikor kivesszük akkor is átkenjük hideg vízzel.
Előmelegített sütőben először 190 'C-on 20 percig majd 150 'C még 25-30 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Húsvéti cipó
Hozzávalók
Húsvéti cipó
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszteket és a búzacsírát a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kidagasztjuk a tésztát. Hagyjuk fél órát kelni, majd átgyúrjuk, és kerek cipóvá formázzuk (egy kis tésztát előtte félreteszünk, ezzel díszítjük a tetejét fonattal, virággal vagy levelekkel)
Lisztezett tepsin hagyjuk 50 percet kelni, lehet jénaiban is sütni, ekkor jobban megtartja a formáját. Vízzel lekenjük a tetejét és a végén mikor kivesszük akkor is átkenjük hideg vízzel.
Előmelegített sütőben először 190 'C-on 20 percig majd 150 'C még 25-30 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?