Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti koszorú

30 dkg liszt
10 dkg vaj
2 ek. cukor
1 dl tejföl
csipet só
2 tojássárgája
1 ek. langyos tej (szükség szerint)
1 ek. tejszínes mogyorós aroma
1 ek. jégcukor

Kenéshez:

1 tojás
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát dagasztógéppel a táljában dagasztom be, és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm-re. Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütőbe kihűlésig.

Tárolás

Sajnos csak 2 napig fogyasztható, mert azután már keményedik. Csak frissen finom.
Húsvéti koszorú Húsvéti koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!