Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti tészta

7 tojásfehérje
25 dkg örölt dió
25 dkg cukor
2 kanál prézli (zsemlemorzsa)
7 tojássárgája
4 kanál cukor
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 7 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, amibe apránként, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab beletesszük a diót és a prézlit. Sütőpapírral bélelt tepsibe mérsékelt tűzön megsütjük (a tepsi 30x20 cm).
A tojássárgákat habosra kavarom a cukorral, majd gőz felett állandóan kavarva sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről és belekavarom a kakaót. Miután kihűlt összekavarjuk a vajjal. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára és csokoládét reszelünk rá.
Húsvéti tészta Húsvéti tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!