Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurt torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

5 dl natúr joghurt
14 evőkanál cukor
4 dl tejszín

Babapiskóta keret:

kb. 25 db babapiskóta
kb. 2-3 evőkanál sűrű lekvár
díszítő, rögzítő szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Gyümölcs megtisztíása

A joghurtba szánt gyümölcsöket megtisztítjuk, apró darabokra daraboljuk, meggy, cseresznye esetében természetesen kimagozzuk.

Babapiskóta keret

A babapiskótákat egyforma hosszúra vágjuk, kb. 2 cm-es darabot vágtam le az egyik végéből, így szépen egymás mellé sorakoztatható.

Joghurt elkészítése

A lábasban szárazon összekeverem a cukrot a zselatinnal, hozzáadom a joghurtot és langyosra melegítem. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem, és hozzáadom a langyos joghurthoz, belekeverem a gyümölcsdarabokat, és a már előkészített kapcsos tortaformába öntöm. Kb. 20 perc múlva lekvár pöttyöket csepegtetek a tetejére és késheggyel kicsit elhúzom, így díszítem.
Másnap, amikor már kellően megdermedt a hűtőszekrényben, óvatosan körbevágom a forma mentén, majd leveszem róla a peremet és jöhet a babapiskóta keret. Kevés lekvárral kenem meg a piskótákat, hogy odatapadjanak a joghurthoz.
Amikor körbeértem, egy szép szalaggal rögzítem.
Joghurt torta Joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!