Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurt torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

5 dl natúr joghurt
14 evőkanál cukor
4 dl tejszín

Babapiskóta keret:

kb. 25 db babapiskóta
kb. 2-3 evőkanál sűrű lekvár
díszítő, rögzítő szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Gyümölcs megtisztíása

A joghurtba szánt gyümölcsöket megtisztítjuk, apró darabokra daraboljuk, meggy, cseresznye esetében természetesen kimagozzuk.

Babapiskóta keret

A babapiskótákat egyforma hosszúra vágjuk, kb. 2 cm-es darabot vágtam le az egyik végéből, így szépen egymás mellé sorakoztatható.

Joghurt elkészítése

A lábasban szárazon összekeverem a cukrot a zselatinnal, hozzáadom a joghurtot és langyosra melegítem. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem, és hozzáadom a langyos joghurthoz, belekeverem a gyümölcsdarabokat, és a már előkészített kapcsos tortaformába öntöm. Kb. 20 perc múlva lekvár pöttyöket csepegtetek a tetejére és késheggyel kicsit elhúzom, így díszítem.
Másnap, amikor már kellően megdermedt a hűtőszekrényben, óvatosan körbevágom a forma mentén, majd leveszem róla a peremet és jöhet a babapiskóta keret. Kevés lekvárral kenem meg a piskótákat, hogy odatapadjanak a joghurthoz.
Amikor körbeértem, egy szép szalaggal rögzítem.
Joghurt torta Joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!