Joghurtcsillagos mascarpone torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém a csillagokhoz:
Ezenkívül:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A formát folpackkal kibélelem. A zselatinport alaposan elkeverem egy kicsi vízzel, és gőz fölött víztisztára melegítem. Kicsit hagyom hűlni, majd a mézzel együtt belekeverem a joghurtba. Formákba öntöm, és hűtőbe teszem. Érdemes este elkészíteni, így egy éjszaka alatt megköt rendesen.
Krém:
A tejszínt habbá verem. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral kikeverem. A zselatint, mint az elején felfőzöm, hagyom kicsit hűlni, és belekeverem a mascarpone-ba, egy teáskanál ételfestéket is teszek bele, mert a csillagok is fehérek, és nem látszanának, amikor felvágjuk. Apróra vágott barackot is teszek a krémbe, majd a habbal fellazítom a krémet.
A piskótát két lapra vágom, összerakom a torta keretet, és alulra beteszem az első lapot, a krém negyedét rákenem, majd a formákból kivett joghurt csillagokat beleállítom a krémbe sugarasan. A többi krémmel feltöltöm a formát, és lezárom a második lappal. Pár órára hűtőbe teszem. Mikor már megdermedt, akkor késsel körbe vágom belül a formát, és leveszem a keretet, körbe rakom ostyarúddal, átkötöm szalaggal, és a torta tetejét kirakom szeletelt barackkal.
Tálalás
Tárolás
Joghurtcsillagos mascarpone torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém a csillagokhoz:
Ezenkívül:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A formát folpackkal kibélelem. A zselatinport alaposan elkeverem egy kicsi vízzel, és gőz fölött víztisztára melegítem. Kicsit hagyom hűlni, majd a mézzel együtt belekeverem a joghurtba. Formákba öntöm, és hűtőbe teszem. Érdemes este elkészíteni, így egy éjszaka alatt megköt rendesen.
Krém:
A tejszínt habbá verem. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral kikeverem. A zselatint, mint az elején felfőzöm, hagyom kicsit hűlni, és belekeverem a mascarpone-ba, egy teáskanál ételfestéket is teszek bele, mert a csillagok is fehérek, és nem látszanának, amikor felvágjuk. Apróra vágott barackot is teszek a krémbe, majd a habbal fellazítom a krémet.
A piskótát két lapra vágom, összerakom a torta keretet, és alulra beteszem az első lapot, a krém negyedét rákenem, majd a formákból kivett joghurt csillagokat beleállítom a krémbe sugarasan. A többi krémmel feltöltöm a formát, és lezárom a második lappal. Pár órára hűtőbe teszem. Mikor már megdermedt, akkor késsel körbe vágom belül a formát, és leveszem a keretet, körbe rakom ostyarúddal, átkötöm szalaggal, és a torta tetejét kirakom szeletelt barackkal.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?