Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 tojásból sütött, 26 cm-es tortalap

Krémhez:

25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
30 dkg natúr joghurt
1 kisdobozos kockázott ananászkonzerv
0.5 l cukrász habalap /meggle,hulala vagy oké habmester/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap a piskótát kisüthetjük.

Elkészítés

A túrót áttörjük, és a mascarponével jól kikeverjük. A porcukrot, vanillincukrot a joghurttal elkeverjük és a túros mascarponéhoz adjuk. Az ananászt leszűrjük, és a levében /kb. 1,5-2 dl/ beáztatjuk a zselatint, majd lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, jól átkeverjük és a krémhez adjuk. A habalapot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és kb. 4-5 dl-nyi habot beleforgatunk a zselatinos krémbe. A tortalapot 3 korongra vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük 1 rész krémmel, megszórjuk ananász kockával, ami ha túl nagyok apróbbra vágunk. Ráhelyezzük a középső lapot, ismét megkenjük krémmel, ananász kockával megszórjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel tetejét-oldalát bevonjuk és hideg helyre téve hagyjuk megdermedni. A maradék felvert tejszínnel vékonyan áthúzzuk, és fantáziánk szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Elkészítés

Lépés leírása
Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!