Kakaós fonott kalács
Hozzávalók
Kakaós fonott kalács
30 dkg liszt
1,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
5 dkg porcukor
0,4 dkg só
5 dkg margarin
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés cukorral. Míg fölfut, egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Végül beleöntjük az élesztős tejet is és jól kidolgozzuk. Kettévesszük, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, kb. egy evőkanál vízzel vagy tejjel, és egyneművé gyúrjuk. Letakarva kelni hagyjuk meleg helyen. Kb. fél órát.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk. (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4) Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, egymás mellé tesszük a kakaósakat és a simákat, majd megfonjuk a kalácsot és tepsire tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük. Tojásfehérjével lekenjük és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk. (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4) Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, egymás mellé tesszük a kakaósakat és a simákat, majd megfonjuk a kalácsot és tepsire tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük. Tojásfehérjével lekenjük és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós fonott kalács
Hozzávalók
Kakaós fonott kalács
30 dkg liszt
1,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
5 dkg porcukor
0,4 dkg só
5 dkg margarin
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés cukorral. Míg fölfut, egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Végül beleöntjük az élesztős tejet is és jól kidolgozzuk. Kettévesszük, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, kb. egy evőkanál vízzel vagy tejjel, és egyneművé gyúrjuk. Letakarva kelni hagyjuk meleg helyen. Kb. fél órát.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk. (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4) Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, egymás mellé tesszük a kakaósakat és a simákat, majd megfonjuk a kalácsot és tepsire tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük. Tojásfehérjével lekenjük és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk. (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4) Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, egymás mellé tesszük a kakaósakat és a simákat, majd megfonjuk a kalácsot és tepsire tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük. Tojásfehérjével lekenjük és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?