Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-fonott kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
3 dl tej
3 ek cukor
5 dkg élesztő
2 ek olvasztott margarin
3 tojás sárgája
csipet só

Töltelék:

10 dkg margarin
5 ek porcukor
kevés fahéj és rum

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a margarint a liszthez keverjük. Beleszórjuk a sót, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat és rugalmas tésztává gyúrjuk. Hat cipót formázunk belőle és kelni hagyjuk.

A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük. Ha megkeltek a cipók, egyenként kinyújtjuk őket téglalap alakúra (ne legyen hosszabb a tepsinél) és mindet megkenjük a töltelékkel. A megkent lapokat felcsavarjuk. Fogunk három-három tekercset, összefonjuk őket és kikent-kilisztezett tepsibe fektetjük a két kalácsot. Negyed órát hagyjuk kelni, majd lekenjük felvert tojással. Közepes lángon megsütjük.
Kakaós-fonott kalács Kakaós-fonott kalács Kakaós-fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!