Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-fonott kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
3 dl tej
3 ek cukor
5 dkg élesztő
2 ek olvasztott margarin
3 tojás sárgája
csipet só

Töltelék:

10 dkg margarin
5 ek porcukor
kevés fahéj és rum

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a margarint a liszthez keverjük. Beleszórjuk a sót, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat és rugalmas tésztává gyúrjuk. Hat cipót formázunk belőle és kelni hagyjuk.

A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük. Ha megkeltek a cipók, egyenként kinyújtjuk őket téglalap alakúra (ne legyen hosszabb a tepsinél) és mindet megkenjük a töltelékkel. A megkent lapokat felcsavarjuk. Fogunk három-három tekercset, összefonjuk őket és kikent-kilisztezett tepsibe fektetjük a két kalácsot. Negyed órát hagyjuk kelni, majd lekenjük felvert tojással. Közepes lángon megsütjük.
Kakaós-fonott kalács Kakaós-fonott kalács Kakaós-fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!