Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kalács

50 dkg kelt tészta liszt
3 dl tej
5 dkg lágy vaj
3 evőkanál cukor
csipet só
2 tojássárgája

Töltelék:

15 dkg cukor
5 dkg mazsola
3 dkg olvasztott vaj

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Elkészítés

Az élesztőt a liszttel, cukorral, sóval összekeverjük, majd dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a langyos tejet és dagasztó spirállal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lágy vajat, könnyű kelt tésztát készítünk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Két cipóra vesszük, egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, megkenjük a lágy vajjal és megszórjuk a töltelék felével, majd lazán feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 20 percet kelesztjük még, megkenjük a kissé felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hagyjuk hűlni.
Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!