Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács, ahogy a Fiam szereti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
2-3 tojássárgája
csipet só
kb: 4 evőkanál cukor
kb: 7 dl langyos tej
2 evőkanál zsír

Töltelék:

10-12 kanál kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük egy csipet sóval és a cukorral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat és langyos tejjel és a zsírral kidagasztjuk, kelt tészta keménységűre. Letakarva duplájára kelesztjük. Közben a cukrot a kakaóporral összekeverjük.Ha megkelt kettéosztjuk és gombóccá formázzuk. Addig, amíg pihen még egy kicsit olvasztunk egy kevés zsírt és kikenjük a tepsit.Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk, a cukros kakaóval az egyik hosszabb részt egy keskeny részt üresen hagyunk. Felcsavarjuk, mint a bejglit és a tepsibe tesszük. Majd a másikat is. a két tekercset megkenjük középen kicsit zsírral, hogy ne ragadjon össze. Kb. 30 percet még kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb.50 perc. Ha nagyon barnulna, akkor sütőpapírral letakarjuk. Ha kihűlt lehet fogyasztani, kicsit folyós a kakaó, de az én fiam így szereti!
Kakaós kalács, ahogy  a Fiam szereti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!