Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós -meggyes márványkalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2,5 dl tej
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
55 dkg liszt
nagy csipet só
8 dkg margarin
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
5 dkg kakaópor
35 dkg kimagozott meggy (fagyasztott, vagy lecsepegtetett befőtt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni. A többi lisztet, a sót, a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztát dagasztunk. A tésztát kettévágjuk, az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport egy kevés vízzel.
A tésztákat langyos helyen kelesztjük 1 órát, majd lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm vékony téglalapra nyújtjuk mindkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük. Rászórjuk a meggyet, majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.
Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük (fél óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgathatjuk.
Kakaós -meggyes márványkalács Kakaós -meggyes márványkalács Kakaós -meggyes márványkalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!