Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós virág kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós virág kalács

350 g liszt
80 g vaj
2 db tojássárga
1,5 dl tej
3 ek. cukor
2 dkg friss élesztő
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe rakunk 1 kis cukrot, lisztet. Egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és végül a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet, ezt mindet összegyúrjuk, és ha nehéz lenne a tésztát dagasztani, akkor még pici vajat adunk hozzá. A tésztát kettévesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, lisztezett tálba 1,5 óráig kelesztjük. Ha megkelt, akkor kinyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval, ami 5-cm átmérőjű köröket szaggatunk minkét tésztából majd 3 db tésztát egymásra rakunk úgy, hogy csak kicsikét fedjék egymást. Majd feltekerjük a tésztát és középen kettévágjuk így kapunk 2 db virágot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral majd ráhelyezzük a kis virágokat úgy, hogy középen van 1 virág és 6 meg körbeveszi. Majd cukros tejjel megkenjük és 20 percig még kelesztjük a virágokat, majd előmelegíttet sütőben kb. 20 percig sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Kakaós virág kalács Kakaós virág kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!