Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács: mákos, kakaós, fahéjas

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
80 dkg finomliszt

Töltelékhez:

20 dkg darált mák
10 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
10 dkg mazsola
15 dkg cukor
3-4 evőkanál fahéj
15 dkg cukor

Kenéshez:

1 tojássárgája
kb. 0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A mákot összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük. Amikor kihűlt belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag tésztájú kalácsot szeretnénk (arra figyeljünk, hogy a tészta még kelni fog), megkenjük a mák töltelékkel, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük. A kakaót a cukorral, vaníliával összekeverjük, és a tésztára szórjuk és megszórjuk mazsolával, feltekerjük. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, rászórjuk a tésztára, megszórjuk a mazsolával és feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojássárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat.

Alternatív elkészítés

Nagyon jó kis kalács tészta recept!
Kalács: mákos, kakaós, fahéjas Kalács: mákos, kakaós, fahéjas

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!