Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás-húsos pirog

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Káposztás-húsos pirog

30 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
1 kk. cukor
1 kk. margarin
őrölt bors
olaj a sütéshez

Töltelék:

1 fej káposzta (kicsi)
hagyma
2-3 dkg darált hús
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az élesztőt futtassuk fel 2 dl langyos vízben a cukorral. Öntsük hozzá az átszitált liszthez. Gyúrjuk bele a margarint a csipet sóval és a tésztát kb. 30 percig kelesszük.
2. Ezalatt a töltelékhez a megtisztított káposztát és hagymát vágjuk csíkokra és 10-15 percig pároljuk. A húst pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a káposztát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk.
3. A tésztát lisztezett deszkán gyúrjuk át, formázzunk 12-15 gombócot belőle. 5 percig pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 12 cm-es lapokra. A lapok egyik felére tegyünk 1-1 kanállal a töltelékből, a másik felét hajtsuk rá és formázzuk félhold alakúra. A széleket jól nyomkodjuk össze. Az így előkészített pirogokat pihentessük további 30 percig.
4. Bő olajban süssük aranysárgára őket.
Káposztás-húsos pirog

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!