Kelt szilvás lepény
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a margarint, a tojás sárgáját és rugalmas tésztát dagasztunk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a szilvákat megmossuk, kettévágjuk, magjukat kiemeljük.
A gyümölcshús megbarnulását megelőzendő a vágott felükkel lefelé helyezzük.
Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk.
A sodrófára feltekerjük, és a tepsibe fektetjük.
A szilva felekkel vágással az ég felé szép sorban befedjük a tésztát.
Meghintjük egy kevés cukor és fahéj keverékével. Addig hagyjuk kelni, míg a sütőt előmelegítjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Kelt szilvás lepény
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a margarint, a tojás sárgáját és rugalmas tésztát dagasztunk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a szilvákat megmossuk, kettévágjuk, magjukat kiemeljük.
A gyümölcshús megbarnulását megelőzendő a vágott felükkel lefelé helyezzük.
Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk.
A sodrófára feltekerjük, és a tepsibe fektetjük.
A szilva felekkel vágással az ég felé szép sorban befedjük a tésztát.
Meghintjük egy kevés cukor és fahéj keverékével. Addig hagyjuk kelni, míg a sütőt előmelegítjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?