Kókuszos mézes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell, tejet még tehetünk bele.
4 db 30x36-os lapot sütünk.
Krém:
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, és ha kihűlt összekeverjük a margarinos cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás: 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük.
Tetejére csokit teszünk, másnap szeleteljük.
Kókuszos mézes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell, tejet még tehetünk bele.
4 db 30x36-os lapot sütünk.
Krém:
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, és ha kihűlt összekeverjük a margarinos cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás: 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük.
Tetejére csokit teszünk, másnap szeleteljük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?