
Kolbászos kiflik


Hozzávalók
Kolbászos kiflik
Elkészítés
Elkészítés
Leszűrjük és egy krumpli törővel pépesítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
Az áttört krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastag kör alakúra elnyújtjuk.
A kört 16 cikkre vágjuk.
A snack kolbászból olyan hosszú darabokat vágunk, mint a kiflik keskenyebb vége, amit még hosszába is kettévágunk.
Így félhenger kolbászkákat kapunk, amit a tészta cikkekre fektetünk, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni úgy, hogy tésztát kicsit meg-meghúzzuk, de óvatosan, hogy el ne szakadjon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
A sütőt előmelegítjük, addig még kb. 20 percet kelnek a kiflik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással és megszórjuk kevéske maggal, nálam most Nigella mag volt.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás


Kolbászos kiflik
Hozzávalók
Kolbászos kiflik
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Leszűrjük és egy krumpli törővel pépesítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
Az áttört krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastag kör alakúra elnyújtjuk.
A kört 16 cikkre vágjuk.
A snack kolbászból olyan hosszú darabokat vágunk, mint a kiflik keskenyebb vége, amit még hosszába is kettévágunk.
Így félhenger kolbászkákat kapunk, amit a tészta cikkekre fektetünk, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni úgy, hogy tésztát kicsit meg-meghúzzuk, de óvatosan, hogy el ne szakadjon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
A sütőt előmelegítjük, addig még kb. 20 percet kelnek a kiflik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással és megszórjuk kevéske maggal, nálam most Nigella mag volt.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?