Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kolbászos kiflik

1 nagyobb krumpli (15 dkg)
50 dkg liszt
2 kk. só
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
0,5 dl olaj
2 ek. tejföl
10 dkg snack kolbász
1 kisebb tojás a kenéshez
1 tk. Nigella mag (jó akár szezámmag, lenmag, napraforgómag vagy tökmag is)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
Leszűrjük és egy krumpli törővel pépesítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
Az áttört krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastag kör alakúra elnyújtjuk.
A kört 16 cikkre vágjuk.
A snack kolbászból olyan hosszú darabokat vágunk, mint a kiflik keskenyebb vége, amit még hosszába is kettévágunk.
Így félhenger kolbászkákat kapunk, amit a tészta cikkekre fektetünk, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni úgy, hogy tésztát kicsit meg-meghúzzuk, de óvatosan, hogy el ne szakadjon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
A sütőt előmelegítjük, addig még kb. 20 percet kelnek a kiflik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással és megszórjuk kevéske maggal, nálam most Nigella mag volt.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

16 db kifli.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Kolbászos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!