Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kozák sapka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

8 db tojás
30 dkg cukor
1 dl langyos víz
25 dkg liszt

Krémhez:

15 dkg cukor
6 dl tej
25 dkg margarin

Forgatáshoz:

7 dkg kókuszreszelék

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a vízzel kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Megsütjük egy papírral bélelt 38×32 cm-es papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben, kb. 35 perc alatt.
Ha kihűlt a lap fordítsuk meg és vágjuk félbe, majd egy 5 cm-es kerek kiszúróval szaggassuk ki. Töltsük meg a krémmel úgy, hogy az oldalán simítsuk el a krémet és forgassuk kókuszreszelékbe. Majd tegyük pár órára hűtőbe és ezután mártsuk a tetejét csokiba.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral főzzük meg. Ha kihűlt keverjük ki és adjuk hozzá a kihabosított margarint is.

Tálalás

35 db

Tárolás

Hűtőben.
Kozák sapka Kozák sapka Kozák sapka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!