Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kozák sapka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

8 db tojás
30 dkg cukor
1 dl langyos víz
25 dkg liszt

Krémhez:

15 dkg cukor
6 dl tej
25 dkg margarin

Forgatáshoz:

7 dkg kókuszreszelék

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a vízzel kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Megsütjük egy papírral bélelt 38×32 cm-es papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben, kb. 35 perc alatt.
Ha kihűlt a lap fordítsuk meg és vágjuk félbe, majd egy 5 cm-es kerek kiszúróval szaggassuk ki. Töltsük meg a krémmel úgy, hogy az oldalán simítsuk el a krémet és forgassuk kókuszreszelékbe. Majd tegyük pár órára hűtőbe és ezután mártsuk a tetejét csokiba.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral főzzük meg. Ha kihűlt keverjük ki és adjuk hozzá a kihabosított margarint is.

Tálalás

35 db

Tárolás

Hűtőben.
Kozák sapka Kozák sapka Kozák sapka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!