
Kozák sapka


Hozzávalók
Kozák sapka
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját a fehérjétől elválasztjuk, a fehérjét habosra verjük. A 8 darab tojássárgáját, 40 dkg porcukrot, és 8 evőkanál vizet habosra keverünk. Hozzáadunk 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 tasak sütőport, és a tojások felvert habját. Úgy sütjük, mint a piskótát. Ha kisült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Töltelék:
0,5 liter tejbe 10 dkg lisztet teszünk, és sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, összekeverjük a kikavart 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, és 1 tasak vaníliás cukor keverékével. A kikavart masszát ketté vesszük. Az egyik felébe belekavarjuk a visszamaradt tölteléket, ezzel ragasztjuk össze a félbevágott pogácsákat. A másik felével körbe kenjük az összeragasztott pogácsát, és kókusz reszelékben meghempergetjük. A tetejét kevés olajban megolvasztott tortabevonóval fedjük le.


Kozák sapka
Hozzávalók
Kozák sapka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját a fehérjétől elválasztjuk, a fehérjét habosra verjük. A 8 darab tojássárgáját, 40 dkg porcukrot, és 8 evőkanál vizet habosra keverünk. Hozzáadunk 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 tasak sütőport, és a tojások felvert habját. Úgy sütjük, mint a piskótát. Ha kisült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Töltelék:
0,5 liter tejbe 10 dkg lisztet teszünk, és sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, összekeverjük a kikavart 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, és 1 tasak vaníliás cukor keverékével. A kikavart masszát ketté vesszük. Az egyik felébe belekavarjuk a visszamaradt tölteléket, ezzel ragasztjuk össze a félbevágott pogácsákat. A másik felével körbe kenjük az összeragasztott pogácsát, és kókusz reszelékben meghempergetjük. A tetejét kevés olajban megolvasztott tortabevonóval fedjük le.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?