Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes Mini Profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

70 g étolaj
70 g víz
70 g búzaliszt (BL 55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
1 csipet kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Egy lábasba öntjük a vizet, a sót, a cukrot, az olajat, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzön, amíg el nem válik az edény falától (ez a resztelés). A keveréket szedjük át egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgassuk bele a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült és a sütőpor is, egy teljesen sima, egynemű masszát kell kapjunk. A masszát szedjük sima csöves nyomózsákba, és szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle kis halmokat, 4 cm-re egymástól. Mivel gőzös sütőtérre van szükség az égetett tészta sütéshez, egy permetezővel fújjunk bőségesen vizet a kinyomott halmokra. Körülbelül 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket. Sütés közben ne nagyon nyitogassuk a sütőajtót, mert különben a tészta összeesik.
A Házi Krémes krémporhoz adjuk a keményítőt, a vaníliacukrokat és a habfixálót, majd a tejjel a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész krémet 30 percre hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Ez idő leteltével, a krémet csillagcsöves nyomózsákba töltsük. A kihűlt fánkocskák tetejét éles késsel levágjuk, ha szükséges egy kicsit kimélyítsük és az üregekbe krémet töltünk, majd visszatesszük a tetejüket. Az így elkészített profiterolokat porcukorral vagy forró csokoládéval leöntve tálaljuk.

Tálalás

15-18 db

Alternatív elkészítés

A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható.
Krémes Mini Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!