Mákos bejgli Zolitól
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A máktöltelék készítése:
A tejet mézzel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a citrom héját. Pár percig forraljuk, majd a mákhoz öntjük. Még melegen hozzákeverjük a lekvárt is. Szintén 4 részre szedjük, hűtőben pihentetjük.
Mindent egy tálba öntök, és szép simára keverem. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl híg, mert akkor szétreped a tészta!
A megkelt tésztát két egyforma nagyságú darabra szedem, átgyúrom, kinyújtom téglalap alakúra, megkenem a mákos masszával, és szépen feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom, és bőven megkenem egy felvert tojással.
Azután hagyom pihenni egy-két órán át (mivel már nem lehet lefedni, én a sütőbe szoktam tenni.)
Azután alágyújtok 170 fokosra, és 45 percen át szép aranyszínűre sütöm.
Tálalás
Tálalásnál porcukorral meghintem és így tálalom családnak, barátoknak.
Tárolás
Mákos bejgli Zolitól
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A máktöltelék készítése:
A tejet mézzel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a citrom héját. Pár percig forraljuk, majd a mákhoz öntjük. Még melegen hozzákeverjük a lekvárt is. Szintén 4 részre szedjük, hűtőben pihentetjük.
Mindent egy tálba öntök, és szép simára keverem. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl híg, mert akkor szétreped a tészta!
A megkelt tésztát két egyforma nagyságú darabra szedem, átgyúrom, kinyújtom téglalap alakúra, megkenem a mákos masszával, és szépen feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom, és bőven megkenem egy felvert tojással.
Azután hagyom pihenni egy-két órán át (mivel már nem lehet lefedni, én a sütőbe szoktam tenni.)
Azután alágyújtok 170 fokosra, és 45 percen át szép aranyszínűre sütöm.
Tálalás
Tálalásnál porcukorral meghintem és így tálalom családnak, barátoknak.
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?