Mákos guba
Hozzávalók
Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):
Mákos gubához:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Mákos guba
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):
Mákos gubához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?