Mákos guba
Hozzávalók
Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):
némi zsiradék
Mákos gubához:
400 g szikkadt tejes kifli (kb. 8 darab)
800 ml tej
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
150 g darált mák
150 g porcukor
Öntethez:
2 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
500 ml tej
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, a darált mákot és a porcukrot összekeverjük. A sütőtálat kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mákos guba:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Ha friss kiflit használunk, karikázzuk fel, helyezzük egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, pár perc alatt kissé pirítsuk meg.
Kedvencnek jelölöm
Mákos guba
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):
némi zsiradék
Mákos gubához:
400 g szikkadt tejes kifli (kb. 8 darab)
800 ml tej
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma vanília
150 g darált mák
150 g porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, a darált mákot és a porcukrot összekeverjük. A sütőtálat kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mákos guba:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Ha friss kiflit használunk, karikázzuk fel, helyezzük egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, pár perc alatt kissé pirítsuk meg.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?