Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos meggyes bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
0,5 dkg só
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1,5 dl tej

Töltelék:

0,5 kg mák
30 dkg cukor
5 dkg méz
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 dkg fahéj
1,5 dl víz

Valamint:

20 dkg meggylekvár (gyümölcs darabos)

Kenéshez:

2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

500 g-os bejglihez 300 g tésztát és 280 g tölteléket veszünk.
250 g-oshoz 200 g tésztát és 180 g tölteléket!

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, s egy krátert képzünk a közepébe. Az élesztőt feloldjuk a hideg tej felében és a mélyedés közepébe öntjük. A maradék tejbe kerül a porcukor, a só és a tojássárgája, ezt is a kráterbe öntjük. Gyors mozdulatokkal begyúrjuk a tésztát, 3 részre osztjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
Közben a töltelékhez valókat a mák kivételével lábosba tesszük és felforraljuk, majd ráöntjük a mákra és elkeverjük, 280 g-os darabokat mérünk belőle.
A tésztákat egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk, a töltelékeket is hasonló méretűre alakítjuk, a töltelék alsó felébe (ahol a tekerést elkezdjük) meggylekvárt teszünk. A két rövidebb oldalát behajtjuk, valamint a tetejét is és szorosan feltekerjük. Lekenjük tojássárgájával hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen rászáradni. Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten szárítjuk.
Sütés előtt megszurkáljuk az oldalukat.
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük!
Mákos meggyes bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!