
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”


Hozzávalók
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A végén hozzáadunk 2/1 ek. porcukrot és kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat 1 ek. Cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a Mascarponét és egyneműre keverjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből készült habot. (a hozzávalók egy kisebb és egy nagyobb adaghoz vannak megadva, értelemszerűen)
Az erdei gyümölcsöket kevés vízben néhány kanál cukorral felforraljuk, ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük. Épp csak forraljuk fel, mert a gyümölcsök könnyen szétfőnek!
Közben a babapiskótákat rummal/rum aromával ízesített tejbe forgatjuk, és sorba lerakjuk egy szögletes tálba.
A piskótára rákanalazunk a gyümölcsös kompótból, majd teszünk rá egy sor Mascarponés krémet. Majd újra a rumos tejbe forgatott piskóta réteg következik, rá a gyümölcsös szósz, majd ismét Mascarponés krém.
A tetejére rátesszük a maradék gyümölcsöt a lével együtt.
Gyönyörű látvány a sok vörös – bordó gyümölcs és a vörös szirup a Mascarponés krémen! Ízben pedig jól harmonizálnak a savanykás erdei gyümölcsök a tejszínes Mascarpone krémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára – addig a családot távol tartjuk a konyhától!
Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a Tiramisut - ízben viszont különleges!
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Tárolás


Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Hozzávalók
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A végén hozzáadunk 2/1 ek. porcukrot és kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat 1 ek. Cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a Mascarponét és egyneműre keverjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből készült habot. (a hozzávalók egy kisebb és egy nagyobb adaghoz vannak megadva, értelemszerűen)
Az erdei gyümölcsöket kevés vízben néhány kanál cukorral felforraljuk, ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük. Épp csak forraljuk fel, mert a gyümölcsök könnyen szétfőnek!
Közben a babapiskótákat rummal/rum aromával ízesített tejbe forgatjuk, és sorba lerakjuk egy szögletes tálba.
A piskótára rákanalazunk a gyümölcsös kompótból, majd teszünk rá egy sor Mascarponés krémet. Majd újra a rumos tejbe forgatott piskóta réteg következik, rá a gyümölcsös szósz, majd ismét Mascarponés krém.
A tetejére rátesszük a maradék gyümölcsöt a lével együtt.
Gyönyörű látvány a sok vörös – bordó gyümölcs és a vörös szirup a Mascarponés krémen! Ízben pedig jól harmonizálnak a savanykás erdei gyümölcsök a tejszínes Mascarpone krémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára – addig a családot távol tartjuk a konyhától!
Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a Tiramisut - ízben viszont különleges!
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?