Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”

babapiskóta
1-2 dl Tej
250/500 g mascarpone
2/4 tojás
Rum/rum aroma
2/4 ek porcukor
1/2 doboz fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
2-4 ek kanál cukor
kicsi fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A recept Mascarponés része úgy készül, mint a Tiramisué, azaz:
A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A végén hozzáadunk 2/1 ek. porcukrot és kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat 1 ek. Cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a Mascarponét és egyneműre keverjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből készült habot. (a hozzávalók egy kisebb és egy nagyobb adaghoz vannak megadva, értelemszerűen)
Az erdei gyümölcsöket kevés vízben néhány kanál cukorral felforraljuk, ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük. Épp csak forraljuk fel, mert a gyümölcsök könnyen szétfőnek!
Közben a babapiskótákat rummal/rum aromával ízesített tejbe forgatjuk, és sorba lerakjuk egy szögletes tálba.
A piskótára rákanalazunk a gyümölcsös kompótból, majd teszünk rá egy sor Mascarponés krémet. Majd újra a rumos tejbe forgatott piskóta réteg következik, rá a gyümölcsös szósz, majd ismét Mascarponés krém.
A tetejére rátesszük a maradék gyümölcsöt a lével együtt.
Gyönyörű látvány a sok vörös – bordó gyümölcs és a vörös szirup a Mascarponés krémen! Ízben pedig jól harmonizálnak a savanykás erdei gyümölcsök a tejszínes Mascarpone krémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára – addig a családot távol tartjuk a konyhától!
Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a Tiramisut - ízben viszont különleges!
Isteni finom!
Jó étvágyat!

Tárolás

Hűtőszekrényben tároljuk.
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!