
Mascarponés profiterol


Hozzávalók
tészta:
töltelék:
máz:
Elkészítés
Elkészítés
Kicsit hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. (mint a képviselőfánk tésztáját)
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, kb. mogyoró nagyságúakat, 4 cm távolságra rakunk egymástól, előmelegített sütőbe tesszük. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni, a fánkokat 15-20 percig sütjük, (szép aranybarna szín eléréséig), majd 5 percre a tüzet mérsékeljük, hogy jó ropogós legyen.
Sülés után rácson hűtjük, majd a krémmel töltjük, tálra halmozzuk, és a mázzal leöntjük.
Krémhez a mascarponét a cukorral kikeverjük, a tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a sajttal.
A mázhoz a keményítőt, kakaót, a cukrot, a tejszínt jól kikeverem. A tejet forrásig melegítem, majd folytonos keverés közben a kakaós masszához keverem. Visszateszem a tűzre, besűrítem, forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, majd beleteszem a csokit, majd olvadás után a vajat. Ezzel öntöm le a fánkokat, jól tapad a tésztához.
Pakolásnál rétegenként szoktam leönteni.
Tálalás
Tárolás


Mascarponés profiterol
Hozzávalók
tészta:
máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kicsit hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. (mint a képviselőfánk tésztáját)
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, kb. mogyoró nagyságúakat, 4 cm távolságra rakunk egymástól, előmelegített sütőbe tesszük. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni, a fánkokat 15-20 percig sütjük, (szép aranybarna szín eléréséig), majd 5 percre a tüzet mérsékeljük, hogy jó ropogós legyen.
Sülés után rácson hűtjük, majd a krémmel töltjük, tálra halmozzuk, és a mázzal leöntjük.
Krémhez a mascarponét a cukorral kikeverjük, a tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a sajttal.
A mázhoz a keményítőt, kakaót, a cukrot, a tejszínt jól kikeverem. A tejet forrásig melegítem, majd folytonos keverés közben a kakaós masszához keverem. Visszateszem a tűzre, besűrítem, forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, majd beleteszem a csokit, majd olvadás után a vajat. Ezzel öntöm le a fánkokat, jól tapad a tésztához.
Pakolásnál rétegenként szoktam leönteni.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?