Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponéval-Nutellával töltött Calzone

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mascarponéval-Nutellával töltött Calzone

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tk. cukor
kevés tej
4 ek. olvasztott vaj

Töltelék:

1 kisüveg nutella
25 dkg mascarpone krémsajt
1 ek. porcukor
2 ek. olíva olaj (a kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a lisztet, és a többi hozzávalót a robotgép táljába öntöm és összedolgozom. Ezután meleg helyen kelesztem, és három egyforma darabra osztom a tésztát. Kerek lapot nyújtok és az tészta 1/4 részét Nutellával, a másik 1/4 részét a cukorral kikevert krémsajttal megkenem. Ráhajtom a másik felét, és összecsípem az alját, hogy sülés közben ki ne folyjon a töltelék. Olíva olajjal lekenem egy ecsettel, és előmelegített 200 fokos sütőben, 210 fokon 13 perc alatt készre sütöm. Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.

Alternatív elkészítés

Annyira finom, nem lehet betelni vele. A gyerekek nagyon szeretik. David Rocco receptje a Paprika Tv-ből.
Mascarponéval-Nutellával töltött Calzone Mascarponéval-Nutellával töltött Calzone Mascarponéval-Nutellával töltött Calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!