Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mákos rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúdhoz:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
olaj v. olvasztott vaj

A töltelékhez:

150 ml tej
120 g cukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1/2 tk. őrölt fahéj
200 g darált mák
300 g magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.

Elkészítés

Forraljuk fel a tejet, a cukorral, a citrushéjakkal, a fahéjjal, majd adjuk hozzá a mákot és főzzük sűrű péppé. Keverjük bele a meggyet és hűtsük ki.
Terítsünk ki egy lap rétest egy nedves konyharuhára majd kenjük meg olajjal vagy vajjal, fektessünk rá még egy lapot. Ezt is kenjük meg zsiradékkal majd egy újabb lap következik. A szélesebb végénél oszlassuk el a töltelék felét, majd szorosan tekerjük fel. Ugyanígy járjunk el a maradék lapokkal is.
Fektessük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg őket olajjal. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig.
Meggyes-mákos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!