
Meggyes-mákos rétes


Hozzávalók
2 rúdhoz:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Terítsünk ki egy lap rétest egy nedves konyharuhára majd kenjük meg olajjal vagy vajjal, fektessünk rá még egy lapot. Ezt is kenjük meg zsiradékkal majd egy újabb lap következik. A szélesebb végénél oszlassuk el a töltelék felét, majd szorosan tekerjük fel. Ugyanígy járjunk el a maradék lapokkal is.
Fektessük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg őket olajjal. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig.


Meggyes-mákos rétes
Hozzávalók
2 rúdhoz:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Terítsünk ki egy lap rétest egy nedves konyharuhára majd kenjük meg olajjal vagy vajjal, fektessünk rá még egy lapot. Ezt is kenjük meg zsiradékkal majd egy újabb lap következik. A szélesebb végénél oszlassuk el a töltelék felét, majd szorosan tekerjük fel. Ugyanígy járjunk el a maradék lapokkal is.
Fektessük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg őket olajjal. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?