Meggyes pite
Hozzávalók
Meggyes pite
Elkészítés
Elkészítés
A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a puha Ramát, majd habverővel jól felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet és egy pici sót, majd az egészet összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előző masszához keverjük.
Sütőpapírral belelt tepsibe simítjuk, és a tetejére szórjuk a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Tálalás
Kb.30 szelet.
Alternatív elkészítés
Egyszerű és finom pite.
Meggyes pite
Hozzávalók
Meggyes pite
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a puha Ramát, majd habverővel jól felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet és egy pici sót, majd az egészet összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előző masszához keverjük.
Sütőpapírral belelt tepsibe simítjuk, és a tetejére szórjuk a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Tálalás
Kb.30 szelet.
Alternatív elkészítés
Egyszerű és finom pite.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?